Boekpresentatie Anton Rooskens Voorbij / Beyond Cobra

Op donderdag 25 mei 2023 was het feest in Stedelijk Museum Schiedam. Het boek is klaar! Eliane Odding en ik presenteerden de nieuwe monografie over Anton Rooskens. Eleonoor Jap Sam is als eindredacteur en uitgever van onschatbare waarde geweest voor de realisatie van het boek. Dit is de link naar de bestelpagina. Dank ook aan de adviescommissie Rosemarie Rooskens, Ludo van Halem, Matthijs Erdman en Graham Birtwistle. Bij Stedelijk Museum Schiedam is nog tot 25 juni 2023 de tentoonstelling ‘De reizen van Rooskens’ te zien. Deze tentoonstelling maakten wij naar aanleiding van het onderzoek voor het boek.

Anton Rooskens (1906–1976) heeft als kunstenaar, aangesloten bij de Cobra-groep, maar ook daarna, een belangrijke bijdrage geleverd aan de moderne kunst in Nederland. Zijn schilderijen zijn opgenomen in vooraanstaande museale collecties in Nederland en daarbuiten. Op basis van eerder nog ongebruikte bronnen uit Rooskens’ persoonlijke nalatenschap – foto’s, brieven, artikelen en zijn artistieke oeuvre – schreven wij de monografie ‘Anton Rooskens. Beyond Cobra | Voorbij Cobra’.