kunstgeschiedenis

In 2007 ben ik een bedrijf begonnen: MT Kunst & Schrijfwerk. Ik ben al sinds 1994 op tijdelijke en projectbasis als kunsthistoricus actief.

Van 2004 tot nu werkte ik voor grote en kleine musea zoals Museum MORE in Gorssel, Museum de Fundatie in Zwolle, het Rijksmuseum Amsterdam, het Kröller-Müller Museum, Singer Laren, Museum Boijmans Van Beuningen, Museum Beelden aan Zee en het Groninger Museum aan uiteenlopende projecten op het gebied van 19de- en 20ste-eeuwse kunst. Voor Museum MORE in Gorssel maakte ik in 2018 de tentoonstelling Kees Timmer Mens & Dier en in 2016 de tentoonstelling Rein Draijer (1899-1986). De tentoonstelling over Friso ten Holt. Licht en lijnen die ik maakte voor Museum De Fundatie was in de zomer van 2017 te zien in Zwolle. Momenteel is mijn belangrijkste project het onderzoek naar Theo Kurpershoek (1914-1998) in opdracht van de stichting Otto B. de Kat. Met het werk van Kurpershoek maak ik ook een tentoonstelling in Museum de Fundatie in Zwolle (i.v.m. corona verschoven opening in september 2021). Intussen ben ik druk met werkzaamheden voor het Jan Mankesjaar, dat in Eerbeek plaatsvindt met boek, film, lezingen en exposities. Meer informatie is te vinden op de website www.100jaarjanmankes.nl

Mijn kracht ligt in vakinhoudelijke kennis, begrijpelijke taal, snelheid van werken, betrouwbaarheid en plezier in samenwerking.

MT Kunst & Schrijfwerk is ingeschreven bij de KvK onder nr. 30221387. Onder datzelfde nummer zijn op 25 maart 2010 mijn leveringsvoorwaarden gedeponeerd.

MT Kunst & Schrijfwerk hecht sterk aan milieubewust en duurzaam ondernemen. Op de scan van The White Label (zie www.thewhitelabel.nl) scoorde ik dan ook een 8.

Sinds oktober 2010 staat MT Kunst & Schrijfwerk tussen de ervaren kunstprofessionals van www.kunstprofessionals.nl.

Aangesloten bij de Vereniging van Nederlandse Kunsthistorici en het Register van Freelance en Zelfstandige Kunsthistorici.